Blogi - 2.9.2021

Lähituesta etätukeen on lyhyt ja pitkä matka

Covid-19-pandemia on nopeuttanut Suomessa ja maailmalla pysyvästi työelämän murrosta. Töitä tehdään etänä, ajasta ja paikasta entistä riippumattomammin.

Tilanne on saanut monet organisaatiot miettimään toimitilojen ja tukifunktioiden järjestelyä vastaamaan muuttunutta tarvetta:

Loppuasiakkaiden tarpeet ovat myös muuttuneet. Miten heitä palvellaan laadukkaasti ja tehokkaasti, ajasta ja paikasta riippumatta? Mikä on oikea syvyys ja leveys? Onko loppuasiakastuki kustannuserä vai kilpailukeino? Onko itsepalvelu palvelua?

Lähituesta etätukeen

Laadukkaan tuen tarve ajasta ja paikasta riippumattomasti on kasvanut ja henkilökohtaisen palvelun tarve nousee myös, itsepalvelun sijaan. Muuttuneessa tarvekentässä näitä voi olla vaikeaa järjestää itse – ja vieläpä kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Organisaatiot tuottavat Service Desk- / Help Desk -alueella edelleen hybriditukea, lähi- ja etämalleilla.

Skaalaus etätukeen voi olla haastavaa, koska tuen antajan tulisi usein puhua niin sanotusti ihmistä ja omata samanaikaisesti tekninen tietotaito ja tuntemus ongelmakenttään.

Mika Hänninen, Senior Account Manager, Moment Digital

Monessa tapauksessa tuntuu oikeaksi ratkaisuksi nousevan kumppanuus alan asiantuntijan kanssa – tässä tapauksessa Moment Digitalin kanssa. Taustamme on kahden liiketoimintayksikön yhdistymisessä; ICT-asiantuntijaorganisaation, jossa on syvää alueen reaalikompetenssia ja asiakaspalveluliiketoiminnan, missä osataan oikea ihmisen kohtaaminen, palveluasenne.

Lopputuloksena on tehokas palvelukonsepti, missä Service Deskin / Help Deskin asiakaskohtaaminen on vastaanottava ja palvelualtis, mutta pintaan saadaan syötettyä tarvittavaa teknistä tietotaitoa.

Suomesta, suomeksi, 24/7/365

Allianssi vastakkainasettelun sijaan

Perinteisessä ulkoistuksessa on edelleen selkeä vastakkainasettelu: on toimittaja ja asiakas. Tätä lähestymiskulmaa pehmennetään yhteyshenkilöillä, ohjausryhmillä ja raportoinnilla, mutta edelleen – on toimittaja ja asiakas. Omissa leireissään, seinä välissä.

Moment Digital on luonut alueelle uniikin allianssimallin, missä seinät kaadetaan ja rajat puretaan. Pyrkimyksenä on luoda yhteinen palvelukokonaisuus, jossa tapauskohtaisesti otetaan kummaltakin jäseneltä mukaan komponentit, joilla saavutetaan haluttu lopputulos.

Mika Hänninen, Senior Account Manager, Moment Digital

Ratkaisu on 113 %:sti räätälöity. Off-the shelf -palvelu ei mielestämme ole palvelua.

Palvelun rakentamisessa voidaan hyödyntää työkaluja, esimerkiksi

Olemme yrityksenä ketterä, tehokas ja laatuorientoitunut. Tuotamme palvelua, ei teollisesti mutta ammattimaisesti, yli 30 vuoden kokemuksella ja tyytyväiset asiakkaamme ovat paras käyntikorttimme.

Meiltä saa niin teknistä tukea 24/7/365 sovituilla leveleillä, hälytysvalvontaa, muutostarpeiden kartoitusta kuin suunnitteluakin.

Tervetuloa palveltavaksi!

Mika Hänninen

Senior Account Manager, Service Desk- ja Jatkuvuuspalvelut

040 920 7734

Haluatko 15 min sparrauksen Mikan kanssa ja keskustella etätuesta, joka puhuu ihmistä? Suomesta, suomeksi, 24/7/365. Klikkaa ja varaa vartti Mikan kalenterista:

Varaa aika tästä!

Katso tutkimustulos: Teknisen tuen tärkeimmät ominaisuudet >>

Jaa:

Lue myös nämä

  • Paranna yrityksesi tuottavuutta ratkaisuillamme. Jätä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.