Blogi - 29.7.2021

Kumman kaa tekisit töitä mieluummin, myötäilijän vai vastaanväittäjän?

Jokin aika sitten palaverissa kuunnellessani kollegoideni poikkipuolisia mielipiteitä mielestäni loistavista ideoistani tai kiistellessäni heidän kanssaan siitä, mikä missäkin tilanteessa olisi kaikkein paras tapa toimia, ajattelin kaiholla vanhasta suosikkisarjastani Kumman kaa tuttujen hahmojen, Annen ja Ellun työkaveruutta. Sarjassa nimittäin samassa koulussa työskentelevät Anne ja Ellu vaikuttavat aina olevan asioista samoilla linjoilla ja alati valmiita puolustamaan ystäväänsä toista mieltä olevia työkavereita vastaan. Herkuttelin ajatuksella siitä, kuinka helppoa olisi, jos kollegani olisivat aina samaa mieltä kanssani, eikä mistään asiasta tarvitsisi kalistella peitsiä. 

Tämän sarjan nimikkokysymyksen innoittamana aloinkin pohtia, haluaisinko mieluummin työkaverikseni kanssani samanmielisen myötäilijän vai kriittisiä mielipiteitä esittävän vastaanväittäjän. 

Onko aitoa välittämistä, että ollaan sympaattisesti aina samaa mieltä 

Katsoin Kumman kaa -sarjaa itse ensimmäistä kertaa silloin, kun sitä alettiin esittää TV:ssä ja olin tuolloin itse vielä koululainen. Palatessani sarjan pariin nyt aikuisena, pohtiakseni tätä suurta kysymystä, huomaan kiinnittäväni siinä huomiota aivan eri asioihin kuin aiemmin. Merkittävin näistä eri silmin katsomiani asioita on Annen ja Ellun ystävyys. Katsoessani sarjaa ensimmäistä kertaa, arvostin suuresti heidän ystävyyttään, sillä he olivat aina valmiita pitämään toistensa puolia ja näpäyttämään eri mieltä olevia oikein olan takaa. Nyttemmin katsoessani sarjaa, minulla oli tähän asiaan erilainen tulokulma. Kiinnitin huomiota siihen, että Anne ja Ellu näyttivät tosiaan olevan aivan kaikesta samaa mieltä. Tämä tuntui aluksi sympaattiselta ja hieman koomiselta, kunnes silmääni pisti myös se, että sarjassa usein toistuvassa tilanteessa, jossa toinen naisista kuvaa toiselle konfliktia työpaikalla tai pieleen mennyttä ihmissuhdetta, päättyy tilanne aina siihen, että he yhteistuumin haukkuvat lyttyyn tilanteen vastapuolen, joka ei ole paikalla. Tämä ei enää tuntunut yhtä sympaattiselta. 

…vai tarvitaanko ennemmin rohkeutta kertoa eriäviä mielipiteitä ja haastaa toisen ajatusmaailmaa? 

Ohjelmaa katsoessa Annen ja Ellun käyttämät nokkelat sanankäänteet ja analyysit ovat viihdyttäviä ja osuvia, mutta en voi olla pohtimatta, mihin suuntaan tämän kaltainen ystävyys tosielämässä ihmistä ja työyhteisöä kuljettaisi. Ajatus työystävästä, joka olisi aina kanssani samaa mieltä ja, joka ei koskaan näkisi toiminnassani koskaan mitään huomautettavaa tai korjattavaa, tuntuisi nopeasti ajateltuna mitä mukavimmalta ja turvallisimmalta. Kuitenkin, kun asiaa katsoo vähänkään pidemmälle, huomaan, että tämä johtaisi helposti henkilökohtaisen kasvun ja kehittymisen pysähtymiseen ja muiden ihmisten ylenkatsomiseen.  

Kuppikuntia, liittoumia ja vastakkainasettelua. Ei kiitos! 

Vielä ikävämpää suuntaan ajatusleikki menee, kun asiaa katsoo ystävysten kanssa eri mieltä olevien henkilöiden näkökulmasta Sarjassa Anne ja Ellu puhuivat usein selän takana näistä heidän tielleen asettuneista henkilöistä ja kohtelivat heitä myös työelämän tilanteissa epäystävällisesti ja välttelivät kohtaamisia ja yhteistyötä heidän kanssaan.

Sarjassa erimielisyyksiä ei selvitetä, vaan ne jäävät kytemään ja kaksikon mielissä ainoastaan oma näkökulma tapahtuneesta elämään. Todellisessa työyhteisössä tämän kaltainen toiminta olisi varmasti oikotie tulehtuneeseen ilmapiiriin ja työyhteisön jakautumiseen kuppikunniksi, jotka eivät tee todellista yhteistyötä keskenään.

Krista Heinonen, tiiminvetäjä, Moment Digital Oy

Tämän kaltainen ajattelutapa johtaisi myös helposti siihen, että ihmiset jakautuvat omassa mielessä aina samanmielisiin ystäviin ja mielipiteiltään ja näkemyksiltään poikkeaviin vihollisiin. Luultavasti vihollisten joukko olisi alati kasvava, sillä harvoin työelämässä ollaan jatkuvasti samaa mieltä yhtään kenenkään kanssa. Lisäksi, jos näiden vihollisten kanssa yhteistyön tekemistä välttelisi jatkuvasti, kävisi asioiden edistäminen nopeasti yllättävän hankalaksi. 

Lupa olla eri mieltä, nyt ja jatkossakin 

Näiden pohdintojen jälkeen tulen siihen tulokseen, että työskentelen mieluummin nykyisenlaisessa työyhteisössä, eli sellaisessa, jossa ollaan rohkeasti eri mieltä ja väitellään, mutta, jossa yhteistyö ja ystävyys ei pääty eri mieltä olemiseen, vaan se on vasta alku yhteisen ymmärryksen löytymiselle ja uudenlaisille ratkaisuille! Näiden ajatusten saattelemana menen mielelläni palaveriin työkavereideni kanssa ja osaan antaa uudenlaista arvoa heidän poikkipuolisille mielipiteilleen, joita kerron myös itse eri mieltä ollessani. 

Yhteistyöterveisin,

Krista Heinonen

Tiiminvetäjä

045 7884 3502

Tervetuloa meille! Katso avoimet työpaikat tästä >>

Jaa:

Lue myös nämä

  • Paranna yrityksesi tuottavuutta ratkaisuillamme. Jätä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.