Kartoituspalvelu selkiyttää IT-ympäristön nykytilanteen, ohjaa oikeiden valintojen tekemiseen, johtaa kustannusten alenemiseen sekä helpottaa tulevaisuuden budjetointia.
Mitä kartoituspalvelu sisältää?
Kartoituspalvelun avulla käydään läpi kaikki asiakkaan IT-järjestelmät, työasemat, palvelimet, verkot ja ohjelmistot. Näiden pohjalta muodostetaan kattava dokumentti IT-ympäristönne nykytilanteesta. Asiantuntijamme analysoivat tiedon ja luovat osa-aluekohtaiset kehitysehdotukset ja aikataulutukset järjestelmä-, laitteisto- ja ohjelmistopäivityksiä koskien.
IT-kartoituksen laajuus mukautetaan yrityksenne tarpeita vastaavaksi ja toteutetaan siten, että se tuottaa yrityksellenne mahdollisimman paljon lisäarvoa.
Annamme asiantuntemuksemme IT-päätöstenne tueksi. Tavoitteemme on tukea ydinliiketoimintanne kehittymistä parhaalla mahdollisella tavalla.
Huomiomme EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) kaikissa ratkaisuissamme ja autamme yritystänne tietosuoja-asetuksen tuomien velvoitteiden huomioinnissa.
Milloin IT-kartoitus on ajankohtainen?
- Yritys kasvaa, mutta IT ei pysy kasvun perässä
- Halutaan selvittää riskit ja eliminoida työntekoon vaikuttavat katkokset
- Ajantasainen dokumentaatio IT-ympäristöstä puuttuu
- Aika ei riitä IT-asioiden miettimiseen
- IT-työhön käytettyä aikaa halutaan vähentää
- Järjestelmä ja teknologiavalinnat ovat vanhentuneita, pirstaloituneita tai liiketoiminnalle sopimattomia
- Käyttäjien näkemyksiä ja kokemuksia IT:n toimivuudesta halutaan selvittää
- Halutaan parempi ymmärrys IT-ympäristön kokonaiskustannuksista
- Kaivataan selkeitä ratkaisuehdotuksia, sparrausta tai kokonaisvaltainen etenissuunnitelma tulevaisuuden IT-hankinnoille ja -ratkaisuille
Kartoituspalvelun kolme eri tasoa
1. Peruskartoitus
Kartoitetaan ja dokumentoidaan liiketoimintanne kannalta tärkeimmät IT-palvelut, kuten:
- Palvelimet
- Työasemat
- Verkko- ja tietoliikenneyhteydet
- IT-tuki
- Tallennus- ja varmistusratkaisut
- Tietoturva
Toteutustapa:
Kartoitus toteutetaan haastattelemalla asiakkaan nimeämää yrityksen IT-palveluista vastaavaa henkilöä/henkilöitä.
Kerätty tieto analysoidaan Capnovan eri osa-alueiden asiantuntijoiden toimesta ja muodostetaan ratkaisuehdotukset.
Lopputulos:
Yritys saa ajantasaisen ja helposti ylläpidettävän dokumentaation nykyisestä IT-ympäristöstään liiketoiminnan kannalta tärkeimpien IT-palveluiden osalta.
Havaittujen selkeiden puutteiden ja tarpeiden perusteella asiakkaalle tehdään kehitysehdotus muutoksista/hankinnoista nykyiseen IT-ympäristöön liittyen.
Kehitysehdotus toimitetaan 3 arkipäivän kuluessa siitä, kun olemme keränneet kaikki tarvitsemamme tiedot.
2. Laaja kartoitus
Kartoitetaan ja dokumentoidaan liiketoimintanne kannalta tärkeimmät IT-palvelut, kuten:
- Palvelimet
- Työasemat
- Verkko- ja tietoliikenneyhteydet
- IT-tuki
- Tallennus- ja varmistusratkaisut
- Tietoturva
Havaittujen kehityskohteiden osalta asiantuntijamme määrittävät tietoturvalliset ratkaisuvaihtoehdot, joiden pohjalta asiakkaalle tuotetaan selkeä ratkaisuehdotus.
Toteutustapa:
Kartoitus toteutetaan haastattelemalla Asiakkaan nimeämää yrityksen IT-palveluista vastaavaa henkilöä/henkilöitä. Lisäksi asiantuntijamme tutustuu Asiakkaan tiloissa IT-ympäristöön. Tarvittaessa käytetään tilanteeseen parhaiten soveltuvia ohjelmistoja laajemman tiedon hankkimiseen ja analysointiin. Kerätty tieto analysoidaan Moment Digitalin eri osa-alueiden asiantuntijoiden toimesta ja muodostetaan kehitysehdotukset. Tämän jälkeen keräämme budjetääriset tarjoukset ehdotusten kustannusvaikutuksista.
Lopputulos:
Asiakas saa ajantasaisen ja helposti ylläpidettävän dokumentaation nykyisestä IT-ympäristöstään. Havaittujen kehityskohteiden perusteella asiakkaalle esitetään kattava ratkaisuehdotus, joka sisältää kuvaukset suositelluista ratkaisuista perusteluineen ja kustannuksineen.
Ratkaisuehdotus toimitetaan asiakkaalle 5 arkipäivän kuluessa siitä, kun kaikki tarvittava tieto on kerätty ja kartoituskäynti on tehty.
3. Kokonaisvaltainen kartoitus
Kartoitetaan ja dokumentoidaan asiakkaan kanssa sovitut IT-palvelut sekä mahdolliset tietoturvauhat (haavoittuvuudet). Huomioidaan IT-palveluiden vaikutus käyttäjiin, kuten työntekijöiden ja mahdollisesti loppuasiakkaiden käyttäjäkokemus. Lisäksi eritellään nykyisen ympäristön kustannukset.
- Asiakkaalle tuotetaan kattava IT-ympäristön riskianalyysi sekä laadun parantamiseen liittyvä selvitys.
- Asiakkaan IT-ympäristön jatkuvan kehittämisen tueksi asiakkaalle valmistellaan aikajaksotettu etenemissuunnitelma. Tavoitteena on, että etenemissuunnitelman mukaiset ratkaisut tukevat asiakkaan liiketoiminnan tavoitteita.
Toteutustapa:
Haastatellaan asiakkaan nimeämää IT-palveluista vastaavaa henkilöä tai henkilöitä sekä valittua joukkoa IT:n vaikutuspiirissä olevia henkilöitä kuten yrityksen työntekijät ja/tai loppuasiakkaat.
Tämän lisäksi projektiin nimetty asiantuntija tutustuu asiakkaan tiloissa IT-ympäristöön. Tarvittaessa käytetään erilaisia hyväksi todettuja ohjelmistoja laajemman tiedon hankkimiseen ja analysointiin.
IT-ympäristön tietoturvan arvioinnin apuna käytetään muuan muassa F-Secure Radar -ohjelmistoa.
Kerätty tieto analysoidaan Moment Digitalin eri osa-alueiden asiantuntijoiden toimesta ja muodostetaan kehitysehdotukset.
Lopputulos:
Asiakas saa kokonaisvaltaisen, ajantasaisen ja helposti ylläpidettävän dokumentaation nykyisestä IT-ympäristöstään. Asiakkaalle valmistellaan kattava etenemissuunnitelma perusteluineen. Se sisältää mm. kuvauksen
- IT-palveluiden suhteesta liiketoiminnan tarpeisiin ja tavoitteisiin
- IT-ympäristön nykytilasta ja kustannuksista
- Kehityskohdat
- Muutosten/hankintojen kustannusvaikutukset
Etenemissuunnitelmaan kirjataan myös riskianalyysin ja laadun parantamisen selvityksen tulokset ja suhteutetaan ne tarvittaviin muutoksiin.
Etenemissuunnitelma jaksotetaan asiakkaan kanssa yhteisesti sovitulle aikavälille (esimerkiksi 3 vuotta).
Etenemissuunnitelma toimitetaan asiakkaalle 10 arkipäivän kuluessa siitä, kun kaikki tarvittava tieto on kerätty ja kartoituskäynti on tehty.