Case: Genevia Technologies

Avoin yhteistyö käyntiin ideoiden tyrmäämisellä

IT-palvelut

Älä anna otsikon johtaa sinua harhaan – ideoiden tyrmääminen yhteistyömme alkumetreillä oli molemminpuolista ja Genevia Technologies sekä Moment Digital tekivät sitä silkasta intohimosta omaan lajiin, kuitenkin vilpittömästi parasta lopputulosta ajatellen. Tällaista nokkapokkaa voi parhaassa tapauksessa esiintyä, kun bioinformatiikan ja IT:n asiantuntijoita törmäytetään!

Biologisen datan analysointia palveluna

Genevia Technologies on vuonna 2011 perustettu tamperelainen bioinformatiikkayritys, joka tekee biologisen datan analyyseja asiakkaille palveluna.

Bioinformatiikka tarvitsee monissa kohden IT:tä ongelmien ratkaisemiseen, etenkin laskentakapasiteetti on hyvin ratkaisevassa asemassa onnistuneessa ja tehokkaassa analysoinnissa.

Lähdimme yhdessä kehittämään Genevialle laskentaratkaisua, jossa Momentin rooli on käytännössä pitää huolen siitä, että Genevia pystyy tekemään sujuvasti sen analytiikan mitä he asiakasprojekteihin tarvitsevat. Me hoidamme Genevialle sekä raudan että rautapuolen ylläpidon ja Genevia saa huoletta vapauden keskittyä ohjelmistoihin.

Avointa vuoropuhelua ja jopa ideoiden tyrmäystä

Ratkaisukeskeisessä yhteistyössä on kuuntelutaidon lisäksi tärkeää uskaltaa rohkeasti kertoa eriävistä mielipiteistä. Ehdottaa kehitysideoita ja olla myös valmis ottamaan kritiikkiä vastaan ja löytää lopulta paras mahdollinen ratkaisu.

Genevian ja Moment Digitalin haasteena oli varsinkin se, että koska me olemme IT-asiantuntijoita ja Geneviassa taas työskentelee biologian asiantuntijoita, niin miten saada nämä kaksi rajapintaa keskustelemaan keskenään?

Meillä oli Moment Digitalin kanssa avointa vuoropuhelua alusta lähtien. Molemmat osapuolet antoivat ideoita ja myös tyrmäsivät kaverin ideoita. Tällä tavoin saatiin jalostettua tarve siihen pisteeseen, että molemmat ovat samalla kartalla.

Klaus Breitholtz, Business Development Director, Genevia Technologies

Mahdolliset ongelmat korjataan nopeasti

Jokainen meistä toivoo saavansa asiat hoidettua helposti ja nopeasti. Tämä on lähtökohtaisesti tilanne ihan aina – olipa siviili- tai työroolissa. Yksi konkreettinen yhteistyön hyödyistä Genevialle liittyy koko genomin näytteisiin:

Meillä meni näytteiden puhtaaseen laskenta-aikaan aikaisemmin 2-3 kuukautta. Tällä hetkellä niissä menee 2-3 päivää. Asiakasprojektien tekeminen on suoraviivaistunut ja pystymme tekemään niitä paljon nopeammin. Toisaalta voimme myös luottaa siihen, että jos tulee ongelmia IT:n päässä, niin ne korjataan nopeasti.

Klaus Breitholtz, Genevia Technologies

Yhteistyö on vasta alussa ja parhaillaankin mietitään, kuinka systeemiä voidaan tehostaa. Ideoita riittää ja osa niistä menee jatkoon – osa tyrmätään edelleen. C’est la vie!

Tiimi

Mika Hyvönen

ICT-infrastruktuuripäällikkö

020 759 7546

Esa Lähteenmäki

ICT-palvelupäällikkö

020 759 7545

Casper Honkaniemi

Järjestelmäasiantuntija

040 615 3553

Antero Katajamäki

Kehitysasiantuntija

050 571 1110

Katso myös nämä

  • Paranna yrityksesi tuottavuutta ratkaisuillamme. Jätä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.